Ook in 2023-24 organiseren we LEGO-kampen tijdens de schoolvakanties!

Kijk hieronder hoe je kan inschrijven.

Schrijf je gerust onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Graag tot ziens!

Vijfdaagse in de paasvakantie (Molenstede)

Van 8 tot en met 12 april 2024, telkens van 9:00 tot 16:00

Meer info en inschrijven via High Five door op onderstaande linken te klikken

WeDo 2.0 (eerste/tweede/derde leerjaar)

Mindstorms EV3 (vierde/vijfde/zesde leerjaar en ouder)

 Vijfdaagse in de zomervakantie (Rillaar)

 Van 1 tot en met 5 juli 2024, telkens van 9:00 tot 16:00 

 Meer info en inschrijven via High Five door op onderstaande linken te klikken

Voor kleuters (tweede/derde kleuterklas) 

WeDo 2.0 (eerste/tweede/derde leerjaar)

Spike Prime (vierde/vijfde/zesde leerjaar of ouder)

Stay tuned door je hieronder in te schrijven op onze nieuwsbrief

 

 LEGO LEGO!

Tijdens de schoolvakanties organiseren we LEGO-kampen voor kinderen vanaf het eerste leerjaar.

Waarom? Gewoon. Omdat de helft van ons gezin zelf verzot is op LEGO. Omdat we graag met kinderen bezig zijn. En omdat we onszelf nuttig willen maken.

We bieden materiaal aan van LEGO Education (WeDo, Mindstorms en Storystarter), maar evengoed zijn er bouw- en speelmomenten met de ‘gewone’ LEGO die je kan kopen in de speelgoedwinkel.

Bij de LEGO-kampen is zowat ons hele gezin betrokken. We kunnen er bijna allemaal ‘ons ei’ kwijt en dat zorgt voor een ongelooflijk fijn gevoel van verbondenheid.

Doordat we elk echt voluit onze talenten kunnen inzetten op de LEGO-kampen, zijn dit telkens magische dagen voor ons!

Waarom zou je je kind bij ons op kamp sturen?

  • Wij steken ons hart en onze ziel in deze kampen.
  • Door onze toffe LEGO-Education materialen maken we de kinderen warm voor technniek en robotica.
  • We hebben héél veel LEGO-bouwdozen bij, waarmee de kinderen úrenlang kunnen bouwen en spelen.
  • Door middel van onze hersenlesjes stimuleren wij de kinderen om in zichzelf te geloven, niet bang te zijn om fouten te maken of om nieuwe dingen te ontdekken.
  • Wij houden van kinderen precies zoals ze zijn.

Onze drie kinderen vonden de tweedaagse erg tof en hebben zich reuze geamuseerd. Bedankt!

Ilse Oostens, Langdorp

Wie is wie?

Koen

Leeftijd: 47

Functie op LEGO-kamp: WeDo-lesgever

Ik geef les en vind het belangrijk dat iedereen zélf leert nadenken en niet klakkeloos overneemt wat ik vertel. Ik ben graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de wereld.

Ik ben een stille helper, zie steeds wat er moet gebeuren en kan goed luisteren. Ik ben dol op problemen oplossen.

Kennis doorgeven is het liefste wat ik doe.

In mijn vrije tijd ben ik aan het lezen, muziek aan het luisteren of aan het koken. Ik kijk hou van films en series en bezoek graag musea samen met mijn gezin. Als het mooi weer is, ga ik graag een toertje fietsen.

 

 

 

Véronique

Leeftijd: 46

Functie op LEGO-kamp: hersenlesjes geven en moederen

Ik was vroeger logopediste en zorgcoördinator, nu ben ik zelfvertrouwenbouwer. Ik help mensen met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Ik ben heel leergierig en wil alles weten over het leven. Mijn gezin is het allerbelangrijkste voor mij.

Ik hou enorm veel van alle kinderen en waak erover dat iedereen zich goed voelt in de groep.

In mijn vrije tijd ga ik wandelen of luister ik naar muziek. Ik speel graag spelletjes met mijn kinderen of lees een boek omdat ik altijd wil bijleren. Lekker gaan eten met Koen vind ik ook superleuk.

 

 

 

 

Nand

Leeftijd: 16

Functie op LEGO-kamp: Mindstorms-lesgever

Ik zit in het 6de middelbaar in De Prins Diest. Ik ben heel leergiering en hou van studeren. Ik heb graag orde, structuur en rust.

Op mij kan je rekenen en ik sta altijd klaar om te helpen. Ik ben misschien stil, maar ik kan heel goed luisteren en merk op wat bij anderen leeft. Ik hou van kinderen en sta als eerste klaar om mijn kleine broer en zus te helpen en te troosten. Met mijn vrienden maak ik graag grapjes.

In mijn vrije tijd speel ik met LEGO, lees ik veel en ik speel graag volleybal. Ik zit in de muziekschool en speel tuba in de Harmonie van Zichem. Ik pik ook graag een film of een concert mee. In de schoolvakanties ben ik animator bij de Grabbelpas. Daarnaast ben ik ook heel graag gewoon thuis, op mijn kamer.

Louis

Leeftijd: 15

Functie op LEGO-kamp: fotograaf

Ik zit in het 5de middelbaar in Muzart in Hasselt. Ik studeer er saxofoon. Muziek is mijn grote passie en daar wil ik dus altijd mee bezig zijn. Ik droom ervan om componist en dirigent te worden.

Ik ben erg vlot en sociaal. Ik voel heel goed aan wat bij anderen leeft en kan ook goed over mezelf reflecteren. Ik vind het fijn om met het gezin samen iets te doen.

In mijn vrije tijd speel ik natuurlijk veel muziek: saxofoon, maar ook piano. Ik speel mee in twee harmonieën en volg ook na school nog muziekles aan het Conservatorium in Hasselt. Daarnaast ben ik nog geïnteresseerd in fotografie en auto’s. Ik volg ook graag wat er in de wereld gebeurt. Ook tegen shoppen en lekker gaan eten, zeg ik niet neen. Later wil ik graag een hond.

Jef

Leeftijd: 11

Functie op LEGO-kamp: WeDo-lesgever

Ik zit in het 1ste middelbaar van de Prins in Diest. Ik ben heel leergierig en geef zelf ook graag les. Ik ben erg geïnteresseerd in natuurverschijnselen en techniek.

Als ik in een groep kom, kijk ik eerst de kat uit de boom, maar eens ik me op mijn gemak voel, maak ik graag grapjes. Ik voel goed aan wat anderen nodig hebben en help graag. Ik ben heel graag bij mijn vrienden.

In mijn vrije tijd speel ik met LEGO, lees ik strips en speel ik op de X-box. Ik zit in de muziekschool en speel trombone in de harmonie van Zichem.

  

 

I

Sien

Leeftijd: 10

Ik zit in het 5de leerjaar in Dol-fijn in Rillaar. Ik ben heel leergierig, heb veel interesses en studeer graag. Ik hou van orde, structuur en plannen.

Ik ben erg actief en ondernemend, een echte bezige bij met heel veel energie. Ik ben heel graag bij mijn vriendinnen. Ik maak heel makkelijk nieuwe vriendinnen eens ik me ergens op mijn gemak voel.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief en sportief bezig. Ik heb ongeveer elke dag een hobby: zingen-dansen-acteren-gitaar spelen-Scouts en ik doe alles met heel veel goesting en enthousiasme.

Ik hou heel veel van mijn familie en vind het fijn om samen leuke dingen te doen. Ik ga graag shoppen en iets drinken.   

LEGO-kamp voor mijn zoontje was geweldig. Hij wil onmiddellijk terug. Ik ben fan van de hersenlesjes!

Lies Janssens

Aanbod

DUPLO® en Cubetto

Zet je allereerste stapjes in de wereld van STEM en techniek met DUPLO® en Cubetto!

 

Inhoud

Door te werken in groepjes van maximum 6, voelen de kleuters zich zeer snel op hun gemak en krijgen ze alle aandacht die ze verdienen. Elk groepje heeft dus een eigen begeleider. Met deze begeleider gaan ze elke dag in vier verschillende hoekjes aan de slag:

  • Cubetto

Met Cubetto, het houten robotje, zetten de kleuters hun eerste stappen in de wereld van het programmeren! Met een eenvoudig controlebord en blokjes brengen ze dit robotje tot leven. Bekijk dit filmpje om kennis te maken met Cubetto.

  • Duplo® STEAM Park 

Het STEAM Park biedt de kleuters fantastische mogelijkheden om op hun niveau te experimenten, onderzoeken en ontdekken in de wereld van STEM en techniek.

  • Duplo® XL-world

Met deze enorme hoeveelheid aan Duplo® blokken verkennen de kleuters de wereld. Ze krijgen op een speelse manier bouwopdrachten waarbij ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten of gebruik maken van eenvoudige bouwplannetjes. Bekijk dit filmpje om een idee te krijgen van de mogelijkheden van dit materiaal!

  • Vrij spelen

In dit hoekje kunnen de kleuters vrij spelen en zich helemaal laten gaan met onze Duplo® treinen, coole voertuigen, groot assortiment boerderijdieren en zooooooo veel meer!

Klik hier om foto’s te bekijken van ons laatste kamp!

 

Dagverloop

8:45 Ontvangst

9:00 – 10:15 Blok 1

10:15 – 10:45 Tussendoortje + speeltijd

10:45 – 12:00 Blok 2

12:00 – 13:00 Lunchpakket + middagpauze

13:00 – 14:15 Blok 3

14:30 – 14:45 Tussendoortje + speeltijd

14:45 – 16:00 Blok 4

 

Mee te brengen

Lunchpakket, water voor een hele dag, tussendoortjes, reservekledij, pantoffels, eventueel buitenspeelgoed (bal, rolschaatsen, springtouw, stoepkrijt …)

 

 

Prijs

2-daagse: €80 (incl. 21% btw)

3-daagse: €120 (incl. 21% btw)

4-daagse: €155 (incl. 21% btw)

5-daagse: €180 (incl. 21% btw)

Alle inschrijvingen gebeuren via www.highfive.be 

LEGO® WeDo 2.0 en meer

We gaan aan de slag met veel LEGO®-materialen om de wereld van STEM en techniek te exploreren. Dit onder onze deskundige en liefdevolle begeleiding zodat iedereen succeservaringen kan opdoen!

Natuurlijk is er ook nog genoeg tijd om gewoon te bouwen en samen te spelen met LEGO®.

 

Inhoud

  • LEGO® WeDo 2.0: Bouw zelf je LEGO®-robot en maak gebruik van tandwielen, motoren, sensoren… Als je klaar bent, moet je hem enkel nog programmeren! Toon je skills en laat de ingenieur en programmeur in jou los!
  • LEGO® Simple Machines: We testen de wetten van de wetenschap aan de hand van onze LEGO®-constructies. Hoe werken tandwielen? Hoe werkt een nokkenas? Hoe wordt wind omgezet in energie?
  • Vrij bouwen en spelen in de reuze LEGO®-stad met kei-veel dozen van LEGO® City, LEGO® Technics, LEGO® Creator en LEGO® Friends.
  • Met onze hersenlesjes planten we zaadjes voor een groeimindset die kan helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen (thema’s als in jezelf geloven, niet bang zijn om fouten te maken, doorzetten ook als het moeilijk wordt, niet bang zijn om nieuwe dingen te proberen).

Samen willen we ervoor zorgen dat elk kind een onvergetelijk tijd beleeft!!

TEACH LEARN GROW maakt deel uit van Edison Vlaanderen, meer info vind je via https://www.edison.vlaanderen/nl/over-ons

 

Dagverloop

8:45 Ontvangst

9:00 – 10:15 Blok 1

10:15 – 10:45 Tussendoortje + speeltijd

10:45 – 12:00 Blok 2

12:00 – 13:00 Lunchpakket + middagpauze

13:00 – 14:15 Blok 3

14:15 – 14:45 Tussendoortje + speeltijd

14:45 – 16:00 Blok 4

 

Mee te brengen

Lunchpakket, water voor een hele dag, tussendoortjes, eventueel buitenspeelgoed (bal, rolschaatsen, springtouw, stoepkrijt …)

 

Prijs

2-daagse: €80 (incl. 21% btw)

3-daagse: €120 (incl. 21% btw)

4-daagse: €155 (incl. 21% btw)

5-daagse: €180 (incl. 21% btw)

Alle inschrijvingen gebeuren via www.highfive.be

LEGO® Mindstorms EV3 en meer

We gaan aan de slag met een heleboel LEGO®materialen om de wereld van STEM en techniek te exploreren. Dit onder onze deskundige en liefdevolle begeleiding zodat iedereen succeservaringen kan opdoen!

Natuurlijk is ook nog genoeg tijd om gewoon te bouwen en samen te spelen met LEGO®.

 

Inhoud

  • LEGO® Mindstorms EV3: Je bouwt je eigen robot met heel wat blokjes, tandwielen, motoren en sensoren. Als alles in elkaar steekt, ga je je robot programmeren in Scratch. Zo kan je je robot laten bewegen en word je de ingenieur van de toekomst!
  • LEGO® Simple Machines: We testen de wetten van de wetenschap aan de hand van onze LEGO®-constructies. Hoe werken tandwielen? Hoe werkt een nokkenas? Hoe wordt wind omgezet in energie?
  • Vrij bouwen en spelen in de reuze LEGO®-stad met kei-veel dozen van LEGO® City, LEGO® Technics, LEGO® Creator en LEGO® Friends.
  • Met onze hersenlesjes planten we zaadjes voor een groeimindset die kan helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen (thema’s als in jezelf geloven, niet bang zijn om fouten te maken, doorzetten ook als het moeilijk wordt, niet bang zijn om nieuwe dingen te proberen).

Samen willen we ervoor zorgen dat elk kind een onvergetelijk tijd beleeft!!

TEACH LEARN GROW maakt deel uit van Edison Vlaanderen, meer info vind je via https://www.edison.vlaanderen/nl/over-ons

 

Dagverloop

8:45 Ontvangst

9:00 – 10:15 Blok 1

10:15 – 10:45 Tussendoortje + speeltijd

10:45 – 12:00 Blok 2

12:00 – 13:00 Lunchpakket + middagpauze

13:00 – 14:15 Blok 3

14:15 – 14:45 Tussendoortje + speeltijd

14:45 – 16:00 Blok 4

 

Mee te brengen

Lunchpakket, water voor een hele dag, tussendoortjes, eventueel buitenspeelgoed (bal, rolschaatsen, springtouw, stoepkrijt …)

 

Prijs

2-daagse: €80 (incl. 21% btw)

3-daagse: €120 (incl. 21% btw)

4-daagse: €155 (incl. 21% btw)

5-daagse: €180 (incl. 21% btw)

Alle inschrijvingen gebeuren via www.highfive.be

Voor scholen

ONZE PARTNERS

Pin It on Pinterest